fbpx

Contact  |  Tel. 085-1050591

Cruise Turkije

24 sept. t/m 1 okt. GEANNULEERD

 

Kugu1-1
 
Kugu1-3
 
turkey-1271031960720
 
turkey-2793832960720

Begeleide cruise langs de kust van Turkije!

Tijdens deze reis vaart de zeilboot langs verschillende plaatsen met een bijzonder verleden. Van de antieke stad Knidos via het middeleeuwse Datca naar de ruïne van een 18e-eeuws klooster op Kameriye eiland. Natuurlijk hoef je niet alle oudheden te bezoeken, ook het moderne Turkije gaan we zien!
Het schip vaart alleen overdag. Ook rond lunchtijd wordt meestal het anker uitgegooid. Je kunt dan lekker zwemmen, snorkelen, kanoën of lekker op het dek genieten van een drankje en het uitzicht in de zon. De kok maakt intussen de lunch voor je klaar. Uitstapjes aan land en excursies kun je het beste in de ochtend of aan het einde van de dag plannen. Alle maaltijden worden vers gekookt door de kok aan boord.....heerlijk!

Het Schip

We varen met een luxe zeilschip over de rustige zee langs de kust van Turkije. Het schip heeft een heerlijk zonnedek waar je goed kunt relaxen terwijl je een koel drankje drinkt. Als je het leuk vindt mag je een beetje helpen bij het hijsen van de zeilen, maar wil je liever in de zon liggen dan wordt je daar op je wenken bediend.
 
Aan boord:
 De hutten van het schip hebben een- of tweepersoonsbedden, opbergruimte, een eigen badkamer en ramen die open kunnen. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld. In de badkamer vindt je persoonlijke verzorgingsartikelen zoals een föhn, zeep en shampoo. Linnengoed en (bad)handdoeken zijn inbegrepen en worden regelmatig gewisseld. Het eten en drinken is all-inclusive: Uitgebreid ontbijt, een warme lunch en diner (minimaal 2 gangen), tussendoor worden vers fruit, snacks en hapjes geserveerd. Alles wordt vers klaargemaakt aan boord met gebruik van lokale en vaak organische producten. Koffie, thee, water, frisdrank, Turkse kwaliteitswijn en bier zijn inbegrepen.
 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Vaarroute

Dag 1. Aankomst in Bodrum
Bij aankomst in Bodrum staat de taxi voor ons klaar om ons naar de haven te brengen waar we vanaf 15.00 aan boord kunnen van ons schip. De kapitein heet je welkom aan boord. Als de groep compleet is zal het schip uitvaren om even later ‘buitengaats’ weer voor anker te gaan. Dan is het tijd voor een welkomstdrankje, zwemmen en als het kan alvast zeilend naar de eerste baai waar het schip voor anker gaat voor de nacht. Na een heerlijk diner aan boord slaap je in je hut of onder de sterrenhemel aan dek.
 
Dag 2 t/m 6 Golf van Hisarönü
De naam Hisarönü betekent “voorkant van het kasteel”. Van het kasteel is weinig over, maar ooit moet het uitzicht fantastisch geweest zijn. De kust van dit vaargebied is ruig, met steile kliffen afgewisseld met kleine plaatsjes en het stadje Datca. In de baai van Selimiye zijn vele leuke restaurantjes waar je op de steiger kunt dineren, met het schip op de achtergrond. Onderweg kom je ook langs van Knidos, zo’n 2500 jaar geleden de hoofdstad van het gebied. Je kunt de opgravingen bezoeken, maar ook vanaf het schip zie je het antieke theater al liggen.
 
Natuurlijk gaan we elke dag vanaf het schip zwemmen en snorkelen.....als je dat leuk vindt!!
 
Dag 7. Terug naar Bodrum
Vandaag keert het schip na de lunch terug naar het vasteland van Bodrum. De laatste middag en nacht ligt het schip in de haven van Bodrum. Het gezellige centrum, de bezienswaardigheden, restaurants en bars zijn op loopafstand. Het diner is deze avond in een restaurant. In de ochtend na het ontbijt neem je afscheid van de bemanning.
 
Dag 8. Afscheid nemen
Afscheid nemen is nooit leuk, maar vandaag komt er een einde aan deze heerlijke zeilvakantie. We hebben gisteravond al afscheid genomen van de bemanning want het vliegtuig vertrekt vandaag heel vroeg vanuit Bodrum terug naar Amsterdam. In het vliegtuig nog even herinneringen ophalen en dan lekker weer naar huis.
201901021015250kaartje20hisaronu-300x2031546420525fi570x375x1x1
 
turkey-1162824960720
 
turkey-2639133960720
 
Kugu1-4

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Kugu1-14

Kugu1-6

Kugu1-17

Prijzen

Reisprijs: € 2.899 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: € 350
 
Beschikbaarheid:  GEEN BESCHIKBAARHEID
 
Inclusief: Zeilcruise o.b.v. all-inclusive, 2x diner op de kade incl. 2 drankjes, vliegtickets, alle transfers, excursies, fooien, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
 
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 7.50 p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 27.50.
 
Extra's: Iedere gast ontvangt van ons na de reis een prachtig fotoboek om de reis nog eens te herbeleven.
 
Reisdocument: Paspoort
 
Vaccinaties
Covid-19: Je moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering genomen heeft.
 
Aanbevolen vaccinaties
DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
Malaria is in Turkije slechts in enkele gebieden en in een deel van het jaar. Specifieke informatie over situatie en eventueel te nemen malaria maatregelen vraag je tijdens het spreekuur bij de GGD
 
Belangrijke informatie: We proberen je thuis op te halen, maar dit lukt niet altijd. Soms vragen we je om naar een opstapplek te komen. Uiteraard mag je ook zelf rechtsreeks naar de luchthaven komen.
 
Luchthaven: Luchthaven Schiphol of Düsseldorf Int.
 
Minimale deelname: Deze reis gaat door als er minimaal 7 gasten hebben geboekt.
 
Toegankelijkheid: Deze reis is niet geschikt als je een rolstoel gebruikt.
 
Zorg: Je hebt geen hulp nodig bij de dagelijkse zorg
 
Rolstoelen: We kunnen geen rolstoelen meenemen.
 
Begeleiding: Er reizen 2 begeleiders mee
 
Bijzonderheden:
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html