site stats

Contact | 085 - 1050591

Cruise IJsland en Schotland

20 juli t/m 3 augustus Volgeboekt

 

 
Nieuw-Statendam
 
Nieuw-statendam-pooldeck

IJskoud genieten op een 15-daagse begeleide cruise

Genieten van een 15-daagse cruise naar IJsland en Schotland op de Nieuw Statendam van de Holland America Lijn, dat is ijskoud genieten! Aan boord van het cruiseschip vind je leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en elke avond muziek of theater.....dat wil je toch niet missen?

Boek vandaag nog en laat u meevoeren op een reis vol luxe en ontdekkingen met dit prachtige cruiseschip

De Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam, een majestueus cruiseschip van de geweldige Holland America Lijn, biedt een onvergetelijke reiservaring op zee. Met het elegante design, luxueuze voorzieningen en ongeëvenaarde gastvrijheid, belooft de Nieuw Statendam een vakantie vol comfort en verfijning. Geniet van heerlijk eten in de uitmuntende restaurants en laat je betoveren door adembenemende uitzichten vanaf het dek.

Op de Nieuw Statendam heb je een comfortabele hut, je kunt kiezen uit een binnenhut (zonder ramen), een buitenhut (klein raam), een balkonhut VH* of balkonhut V (je kunt vanuit je hut het dek op), of een Vista suite (beperkt beschikbaar).

* Balkonhut VH heeft een balkon, maar boven het balkon hangen de reddingsboten waardoor er een beperkt uitzicht, naar schuin boven, is.

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Vaarroute van de cruise

Dag 1 - Inscheping
Vandaag gaan we in Amsterdam aan boord van het luxe cruiseschip van de Holland America Lijn, de Nieuw Statendam.

Dag 2 - Dag op zee
Er is vandaag veel tijd om van het schip te genieten want we zijn de hele dag op zee. We kunnen zwemmen, naar de spa, een theatershow of shoppen. 

Dag 3 - Stavanger, Noorwegen (08.00 uur - 17.00 uur)
Stavanger kennen we allemaal van de grote schaatswedstrijden, Sven Kramer heeft hier menig wedstrijd geschaatst. Stavanger is ook een schilderachtig stadje met witte huisjes en smalle straatjes.

Dag 4 - Lerwick, Shetland Eilanden* (08.00 uur - 16.00 uur)
Lerwick is de hoofdplaats van de Schotse Shetland Eilanden en heeft ongeveer 7000 inwoners. U kunt hier het Shetland Museum bezoeken of flaneren langs de boulevard.

Dag 5 - Dag op zee

Dag 6  - Reykjavik, IJsland (10.00 uur - ......)
Reykjavik, de hoofdstad van IJsland en de meest westelijke hoofdstad van Europa. Reykjavik is een hippe, vriendelijke stad. Hier gaan we twee dagen de stad en de omgeving verkennen.

Dag 7 - Reykjavik, IJsland (.......- 18.00 uur)
We blijven nog een dag in Reykjavik.

Dag 8 - Isafjordur* (08.00 uur - 17.00 uur)
Isafjordur betekent ijsfjord en dat kan niet anders dan mooie vergezichten opleveren. Ondanks het kleine formaat, heeft Isafjordur toch een stedelijke sfeer. je vindt hier kleurrijke, smalle straatjes en oude gebouwen uit voorgaande eeuwen.

Dag 9 - Akureyri, IJsland (08.00 uur - 17.00 uur)
Akureyri is de vierde grootste stad van IJsland en wordt ook wel 'de hoofdstad van het noorden' genoemd. De stad is bekend om haar botanische tuin en kleurrijke huizen. De haven ligt ongeveer 1km van de stad.

Dag 10 - Djupivogur, IJsland* (10.00 uur - 18.00 uur)
Djupivogur is een klein vissersplaatsje in het oosten van IJsland gelegen aan de voet van de berg Búlandstindur. Djupivogur is vooral bekend vanwege de prachtige, schilderachtige omgeving, vergeet niet te genieten van de uitzichten over de majestueuze fjorden.

Dag 11 - Dag op zee

Dag 12 - Stornoway, Schotland (08.00 uur - 17.00 uur)
Stornoway ligt aan de kust van het eiland Lewis. Wandel dit charmante plaatsje in en pak een terrasje of wandel naar lews Castle en het naastgelegen museum.

Dag 13 - Invergordon, Schotland (07.00 - 16.00 uur)
De laatste stop tijdens deze cruise, ga nog één keer van boord en bezoek bijvoorbeeld het Invergordon Museum of maak een tour met de Hop-on Hop of bus.

Dag 14 - Dag op zee

Dag 15 - We gaan van boord in Amsterdam
Helaas komt er vandaag een einde aan deze onvergetelijke cruise. We leggen al vroeg aan in de haven van Amsterdam. Na een laatste ontbijt ga je rond 9.00 uur van boord. 

* Tenderbestemming - In deze havens worden reizigers met kleine bootjes van het schip naar de kade gebracht. om hier gebruik van de kunnen maken moet u zelf, met hulp, in deze bootjes kunnen stappen en uw rolstoel moet inklapbaar zijn. Zit u in een elektrische rolstoel of kunt u niet de transfer maken, dan kunt u op de locaties met een tender niet van boord.

Route-cruise-20-juli-ijsland
 
 
schotland-doedelzak-zorgcruise
 
 
akureyri-ijsland-begeleide-vakantie
 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

witte-huisjes-Stavanger-Noorwegen-vz-zorgvakanties
 
 
uitzicht-op-Stavanger-Noorwegen-vz-zorgvakanties
 
holland-america-nieuw-statendam

Prijsinformatie

Reisprijs binnenhut:€ 4.999 p.p.
Reisprijs buitenhut:€ 6.799 p.p.
Reisprijs balkonhut VH*:€ 6.899 p.p.
Reisprijs balkonhut V:€ 7.899 p.p.
Reisprijs Vista Suite:€ 7.999 p.p.

 
Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag.
 
Let op:
* De prijzen zijn een indicatie en afhankelijk van de prijsschommelingen bij de cruisemaatschappij, daarom altijd onder voorbehoud.
 
Inclusief: Cruise op de Nieuw Statendam o.b.v. vol pension, verplichte fooien, gezamenlijke consumpties tijdens excursies, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, excursies, overige consumpties, drankjes aan boord, have-it-all arrangement*, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35.
 
Reisdocument: Paspoort
 
Opstapplaats: Cruiseterminal Amsterdam
 
Toegankelijkheid: We hebben geen aangepaste hutten, je moet nog wel kunnen lopen.
 
Rolstoel: We kunnen maximaal 2 inklapbare rolstoelen meenemen voor de lange afstanden.
 
Zorg: We kunnen je beperkt helpen met je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen twee begeleiders mee.
 
Minimale deelname: 4 reizigers
 
* Have-it-all arrangement
Bij dit arrangement ontvang je:
- Het Signature-drankenpakket *
- Eén diner in een specialiteitenrestaurant **
- Excursietegoed ***
- WIFI surfpakket ****

* Het Signature drankenpakket heeft een dagelijkse limiet van 15 drankjes, waarin alle drankjes zijn inbegrepen met een prijs van $11,00 of lager. Het drankenpakket is inclusief niet-alcoholische dranken zoals frisdranken en koffiespecialiteiten. Gasten kunnen één drankje tegelijk bestellen en moeten 21 jaar of ouder zijn voor alcoholische drankjes. Delen is niet toegestaan.
** Diners in specialiteitenrestaurants; Eén diner in de Pinnacle Grill.
***De aanbieding voor landexcursies; Eén excursie tegoed ter waarde van US$ 100,-- per excursie van eigen keuze.
****Wifi Surf pakket; Surf op het web, bekijk sociale media, controleer de e-mail en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Al het internetgebruik aan boord is onderworpen aan de standaardbeleidslijnen van Holland America Line die het browsen van sommige sites kunnen beperken vanwege netwerkbeveiliging en bandbreedtegebruik.

Belangrijke informatie: * Je reist op eigen gelegenheid naar de Cruise Terminal in Amsterdam. daar wordt je ontvangen door onze begeleiders.
* De hutten liggen niet naast elkaar, je moet voor deze reis zelfstandig kunnen zijn. Uiteraard begeleiden onze begeleiders je wel.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Bij annulering van de cruise door de reiziger zijn de volgende bedragen verschuldigd: vanaf het moment van boeken t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom
Bijzonderheden: We bieden deze reis aan o.b.v. beschikbaarheid op het schip.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html