site stats

Contact | 085 - 1050591

Over Kontiki

 

Ingrid-bij-de-bus3

Wie ben ik?

Ik ben Ingrid Roelofs, al jaren geleden afgestudeerd als verpleegkundige en in 2008 begonnen met Reisburo Vakantie & Zorg. Met Reisburo Vakantie & Zorg organiseer ik zorgvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Kontiki Reizen heb ik overgenomen per 1-1-2021 en inmiddels heb ik met heel veel plezier ook begeleide vakanties mogen organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ik woon in Emmen samen met Hilbrand en onze twee poezen Gizmo en Simba, Simba is heel ondeugend en Gizmo is een beetje bang dus ik neem ze nooit mee naar mijn kantoor ????

Ik vind het zelf heel fijn om op vakantie te gaan en dat doe ik dan ook zodra ik tijd heb, dat kan een weekendje weg zijn binnen Nederland, maar ook een safarireis vind ik helemaal geweldig. Ik kijk er enorm naar uit om samen met jou een begeleide reis te maken en ik hoop dan ook dat we elkaar binnenkort tegenkomen op reis. 

Bekijk hier welke reizen ik voor jou in petto heb!

turkey-1162824960720

De groepen

 

Bij Kontiki Reizen streef ik ernaar om de groepen die samen op vakantie gaan zo klein mogelijk te houden. Dit om de volgende redenen:

  • een beter overzicht voor begeleiders en deelnemers, met als resultaat een grotere veiligheid.
  • sterker contact met elkaar, en misschien wel wat nieuwe vriendschappen?
  • minder opvallend als groep.

In de praktijk betekent dit dat er 6 à 8 mensen meegaan op de begeleide vakantie. Samen met een team van 2 of 3 begeleiders. Bij bepaalde begeleide vakanties komt het ook voor dat het aantal mensen in de groep 2 à 3 is en dat ze op pad gaan met één begeleider. Dit is volledig afhankelijk van het type reis dat er wordt geboekt. 

dolphin-1132843960720

Onze doelen

 

Ik wil met Kontiki Reizen een ruime keuze mogelijkheid aan begeleide vakanties aanbieden waarbij maatwerk en betaalbaarheid voorop staan. Ik bied begeleide vakanties aan voor mensen met een beperking, die binnen of buiten woongroepen wonen.

Daarnaast vind ik het contact met de ouders en begeleiders heel erg belangrijk. Dit met oog op een goede overdracht tijdens een vakantie. 

Tijdens de vakanties staan een aantal dingen centraal:

  • kennis maken met onbekende streken en plekken.

  • kennis maken met nieuwe culturen.

  • kennis maken met nieuwe mensen en sociale contacten.