site stats

Contact | 085 - 1050591

Corona en vakantie         

Helaas hebben we nog steeds te maken met corona en dit kan soms ook gevolgen hebben voor je vakantie. Hieronder zetten we de belangrijke zaken even voor je op een rijtje

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kun je vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert heel vaak. Als wij onze reis niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reis omboeken, annuleren, of naar een ander moment verplaatsen. Als je zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren als de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Soms zegt het land waar je naar toe gaat op vakantie dat je aan extra maatregelen moet voldoen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19 vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor je eigen risico. Het kan ook zijn dat het op vakantie een beetje anders is dan normaal, bijvoorbeeld dat een attractie niet open is of dat een winkel of restaurant eerder moet sluiten. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

Je krijgt corona op reis of je vertoont symptomen?

Als je corona krijgt of als je symptomen krijgt die daarbij horen dan kan het zijn dat je je aan bepaalde maatregelen moet houden. Als dit extra kosten geeft of als je bijvoorbeeld in het buitenland in quarantaine (dit betekent dat je in het huisje of hotel en misschien in je kamer moet blijven) moet dan is dat voor je eigen rekening en risico. Soms wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Wij helpen je daar waar dat nodig is..

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan je verplichten om in quarantaine (dit betekent dat je thuis en misschien in je kamer moet blijven) te gaan als je thuiskomt van een vakantie in het buitenland. Dit is voor je eigen rekening en risico.

CoronaCheck-App

Binnen Europa moet je een QR-Code hebben van de CoronaCheck-App, meer informatie over deze App kun je vinden op deze website
Om iedereen een veilige en ontspannen vakantie te kunnen bieden vragen we van iedereen die met Kontiki op reis gaat deze QR-code, steeds meer landen zullen naar verwachting de vaccinatie tegen Covid-19 verplicht stellen en om niemand kort voor vertrek teleur te stellen stellen wij dit m.i.v. 1-1-2022 ook verplicht.

Corona Disclaimer

Hier kun je de officiële Corona Disclaimer downloaden, deze ontvang je ook bij elke email.

covid-corona-vakantie