site stats

Contact | 085 - 1050591

Reisverzekeringen          

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

asr-ik-kies-zelf---vierkant-CMYK-klein

Een reis- en annuleringsverzekering kun je afsluiten via Kontiki Reizen, wij brengen deze onder bij ASR 'Ik kies zelf'. De Verzekeringen voor Reizen en Annuleringen verzekeren je als je op reis bent, maar ook als je je reis moet annuleren.

De reis- en annuleringsverzekering voor jezelf en je bagage voor als de vakantie in 't water valt!

Met een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering krijg je bij pech op reis altijd hulp van de alarmcentrale. Dat is voor veel mensen de belangrijkste reden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Daarnaast is het bij elke reis handig om verzekerd te zijn voor bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand. Deze dekkingen kun je los afsluiten als je hebt gekozen voor de Basis- of Comfortvariant van de reis- en annuleringsverzekering. Bij de variant Optimaal zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Daarnaast kun je speciale dekkingen kiezen, zoals Skiën en Snowboarden en Extra Sportuitrusting.

Kortlopende reisverzekering

Download de informatiekaart voor de kortlopende reisverzekering

Brochure kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Zelf je kortlopende reisverzekering afsluiten

Algemene voorwaarden kortlopende reisverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Met een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering bescherm je jezelf tegen een financiële domper wanneer je vakantie onverhoopt niet door kan gaan. Je kunt ook een beroep doen op je annuleringsverzekering als je eerder moet terugkeren van vakantie door een verzekerde gebeurtenis. Je krijgt dan een vergoeding voor de reisdagen die je niet hebt kunnen genieten. 

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?

Met de standaard Annuleringsverzekering van ASR 'Ik kies zelf' ben je goed verzekerd, als je je vakantie moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mis je een deel van je vakantie, bijvoorbeeld omdat je eerder naar huis moet? Dan ontvang je een vergoeding voor je ongebruikte vakantiedagen. 

Brochure kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Zelf je kortlopende annuleringsverzekering afsluiten

Algemene voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering

Download de informatiekaart voor de kortlopende annuleringsverzekering

Basis
Voor de Basis-reisverzekering betaal je de laagste premie. Je bent standaard verzekerd voor hulp van de SOS Alarmcentrale, die je de weg wijst naar de juiste (medische) hulp in noodgevallen. Mocht er iets misgaan op vakantie, bijvoorbeeld je bagage raakt kwijt, dan krijg je daarvoor een beperkte vergoeding.

Comfort
Met de Comfort-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal
Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt je bagage zoek, dan vergoeden de verzekering de nieuwwaarde van de bagage wanneer je spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. 

Bij een Kortlopende Reisverzekering is het premieverschil tussen Comfort en Optimaal slechts € 0,20 bij Europadekking en € 0,30 bij Werelddekking. Dus voor een toeslag van maximaal € 0,30 per dag kun je profiteren van de voordelen van de Optimaal reisverzekering:

 

  • Een bagagedekking van maar liefst € 5.000 p.p. (bij Comfort € 3.000)
  • iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software) verzekerd tot € 2.500 per persoon (bij Comfort € 1.500)
  • Mobiele telefoons tot € 500 per persoon (bij Comfort € 300)
  • Géén eigen risico (bij Comfort € 50)
  • Maar liefst 2 jaar nieuwwaardedekking op je bagage

Liever je verzekering door ons laten afsluiten?

Uiteraard kunnen wij ook je verzekeringen voor je afsluiten, neem hiervoor contact met ons op. Wij stellen dan in overleg met jou de juiste verzekeringen samen. De premie voor de doorlopende reisverzekering wordt rechtstreeks door ASR geïnd, je kunt kiezen uit een betaling per maand of per jaar. Om deze verzekering voor je te kunnen afsluiten hebben we dan ook je bankrekeningnummer nodig.

Schade op reis

U bent op vakantie (geweest) en hebt schade ondervonden die u wilt claimen bij uw reisverzekering. U kunt hiervoor onderstaand formulier gebruiken. Vult u het formulier nauwgezet in en volgt u de instructies. Als u de gegevens hebt ingevuld en alle bijlagen in uw bezit hebt, stuurt u dan het formulier met bijlagen per post of per email naar A.S.R. Het adres staat op het schadeformulier.
(Stuurt u het alstublieft niet naar Kontiki Reizen, wij kunnen dit formulier niet verwerken.)

Schadeformulier reisverzekering

Annuleren of uw reis afbreken

Het is natuurlijk heel vervelend als u uw reis moet annuleren of u wordt bijvoorbeeld tijdens uw vakantie dusdanig ziek dat u uw reis moet afbreken. Als u niet de volledige vakantieperiode van uw vakantie hebt kunnen genieten dan kunt u de annuleringskosten of niet genoten reisdagen in een aantal gevallen claimen bij uw annuleringsverzekering (mits u deze hebt afgesloten). Wij assisteren u graag bij het indienen van uw claim bij de annuleringsverzekering en we vragen u vooraf onderstaand schadeformulier in te vullen zodat we alle gegevens compleet hebben.

Schadeformulier annuleringsverzekering

Klachten

Heb je een klacht over een verzekering die bij ASR 'Ik kies zelf' is afgesloten of bijvoorbeeld over de afhandeling van een schade dan kun je een klacht indienen bij de ASR Verzekeringen. Meer informatie over het indienen van een klacht vind je op https://www.asr.nl/over-asr/klacht

Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van ASR Verzekeringen provisie

Doorlopende reisverzekering


Zonder zorgen op vakantie. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een reisverzekering van LTA-reisverzekeringen gaat u goed voorbereid op vakantie. Gaat u vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heeft u met de doorlopende reisverzekering al uw trips verzekerd en bent u meteen voordeliger uit..

Altijd een reisverzekering op maat

LTA verzekeringen biedt een doorlopende reis- en annuleringsverzekering op maat en all-in-one. De all-in-one formule kunt u eventueel uitbreiden met dekking voor reisrechtsbijstand en ongevallen, maar dit is niet verplicht.

Download de folder voor de doorlopende verzekering voor reizen van LTA

 <<< sluit hier zelf je doorlopende verzekering voor reizen af

Meer informatie op de website van LTA


Doorlopende annuleringsverzekering

Deze is ingesloten bij het all-in-one tarief, u kunt kiezen uit een annuleringsdekking van € 1500,- tot € 25000,-

Liever uw verzekering door ons laten afsluiten?
Uiteraard kunnen wij ook uw verzekeringen voor u afsluiten, neemt u hiervoor contact met ons op. Vult u het aanvraagformulier voor de gewenste verzekering in en stuurt u dat naar ons op, wij stellen dan in overleg met u de juiste verzekeringen samen.

Schade op reis

U bent op vakantie (geweest) en hebt schade ondervonden die u wilt claimen bij uw reisverzekering. U kunt hiervoor onderstaand formulier gebruiken. Vult u het formulier nauwgezet in en volgt u de instructies. Als u de gegevens hebt ingevuld en alle bijlagen in uw bezit hebt, stuurt u dan het formulier met bijlagen per post of per email naar LTA. Het adres staat op het schadeformulier.
(Stuurt u het alstublieft niet naar Kontiki Reizen, wij kunnen dit formulier niet verwerken.)

Schadeformulier reisverzekering

Annuleren of uw reis afbreken

Het is natuurlijk heel vervelend als u uw reis moet annuleren of u wordt bijvoorbeeld tijdens uw vakantie dusdanig ziek dat u uw reis moet afbreken. Als u niet de volledige vakantieperiode van uw vakantie hebt kunnen genieten dan kunt u de annuleringskosten of niet genoten reisdagen in een aantal gevallen claimen bij uw annuleringsverzekering (mits u deze hebt afgesloten). Wij assisteren u graag bij het indienen van uw claim bij de annuleringsverzekering en we vragen u vooraf onderstaand schadeformulier in te vullen zodat we alle gegevens compleet hebben.

Schadeformulier annuleringsverzekering

Klachten

Hebt u een klacht over een verzekering die bij A.S.R. ik kies zelf is afgesloten of bijvoorbeeld over de afhandeling van een schade dan kunt u een klacht indienen bij A.S.R. Meer informatie over het indienen van een klacht vindt u op de LTA-website.

Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van LTA provisie.