site stats

Contact | 085 - 1050591

De begeleide reizen van Kontiki

 

Fietsen-in-de-Herfst-verstandelijke-beperking-klein

 

305

 

 

 

 

 

 

Voor wie zijn de begeleide reizen?

Kontiki organiseert reizen voor iedereen die een verstandelijke beperking heeft en in grote mate mobiel is. De reizen worden georganiseerd binnen Nederland, maar ook naar het buitenland. Naar het buitenland gaan we soms met onze eigen bus en soms met het vliegtuig. Kontiki kijkt zorgvuldig naar de samenstelling van de groepen, zo zijn er wandelvakanties voor iedereen die heel goed ter been is, maar ook relaxvakanties en vakanties waarbij het geen probleem is als je af en toe een rolstoel gebruikt.

 

Welke vakantie kies je?

Het is heel belangrijk dat de je vakantie kiest die jij het leukst vindt en die goed bij je past. 
Als je bijvoorbeeld hoogtevrees hebt dan kun je beter niet kiezen voor een wandelvakantie in de bergen en als je niet zo goed tegen harde muziek kunt dan kies je niet de vakantie naar Funpop of de Efteling. Als je tijdens een vakantie niet goed mee kunt doen met de groep dan is dat niet leuk voor jou en voor de rest van de groep. Bij de meeste reizen geven we zo goed mogelijk aan welke activiteiten er op de planning staan, maar de reisbegeleiders bepalen samen met jou tijdens de reis wat je precies gaat doen.

 

Begeleid reizen in een groep

Een begeleide vakantie van Kontiki betekent dat je reist in een kleine groep. Tijdens de vakantie blijf je zoveel mogelijk samen als groep, dat is wel zo gezellig. Heb jij een wens voor een excursie die je graag zou willen doen dan kun je dat natuurlijk tegen de reisbegeleiding zeggen, zij zullen proberen om je wens in vervulling te laten gaan. Wil je af en toe graag even alleen op pad? Dat kan alleen als daarvoor al op het boekingsformulier toestemming is gegeven.