site stats

Contact | 085 - 1050591

Riviercruise - 4 Provinciën

18 t/m 25 augustus VOLGEBOEKT

 

 
Molens-zaanse-schans-vz-zorgvakanties
 
Texel-Kontiki-Reizen

Riviercruise - 4 prachtige Provinciën

Varend over het IJsselmeer is er een geweldig weids uitzicht! Het is het grootste zoetwatermeer van Nederland dat is ontstaan na de aanleg van de afsluitdijk. Tijdens deze prachtige cruise met de Johann Strauss bezoeken we plaatsen zoals Hoorn en Medemblik. Hier is het verleden van de VOC nog duidelijk te herkennen. De historie van de Hanzetijd herleeft in stadjes als Hoorn, Zutphen en Deventer.

Johann Strauss

We varen met de Johann Strauss. Dit luxe schip is genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals.

Aan boord vind je een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

Je hut op het Benedendek (12m2 ) heft een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Je hut heeft een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden. Er is een traplift naar alle dekken.

 
 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Programma

Elke dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet je van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zul je genieten van de lekkerste dingen.

Dag 1 - Arnhem - Zaandam
Om 17.00 uur gaan we aan boord van de Johann Strauss. Aan het begin van de avond gooien we de trossen los en varen we naar Zaandam, waar we de volgende ochtend aankomen. Na het diner kun je in de gezellige lounge kennismaken met  de andere reizigers.

Dag 2 - Zaandam - Hoorn
Zaandam is de stad voor de shopliefhebber, het is namelijk één van de leukste winkelsteden. Vlakbij ligt de Zaanse Schans vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Hier maak je kennis met het leven dat zich hier afspeelde in de 18e en 19e eeuw. Aan het eind van de middag varen we naar Hoorn, een heel mooi oud stadje an de voormalige Zuiderzee.

Dag 3 - Hoorn - Medemblik
's Ochtends is er nog genoeg tijd voor een wandeling door Hoorn. Hier vormen de Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels een prachtig panorama en geven tegelijkertijd het gezellige en intieme karakter van de stad weer. Aan het eind van de ochtend varen we naar de oudste stad van West-Friesland, Medemblik. Hier moet je beslist nog even een kijkje gaan nemen bij het in het historische centrum gelegen Kasteel Radboud.

Dag 4 - Medemblik - Oudeschild (Texel)
Vandaag staat Texel op het programma. Op dit grootste Waddeneiland meren wij af in Oudeschild. Vanuit de haven kunnen we gemakkelijk een leuke excursie maken en het is maar een klein stukje lopen naar het Juttersmuseum.

Dag 5 - Oudeschild (Texel) - Harlingen - Stavoren
Heel veel watervogels vliegen met ons mee over de Waddenzee. Als we geluk hebben zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Tijdens de lunch komt Harlingen in zicht. In deze Friese havenstad brengen we de middag door. Aan het eind van de middag lichten wij het anker en via de Lorentzsluizen komen we weer terug op het IJsselmeer. Na het diner is er nog volop tijd een wandeling te maken door meest bijzondere stad van Friesland, Stavoren.

Dag 6 - Stavoren - Lemmer - Kampen
Onze eerste bestemming van vandaag is Lemmer. Hier vinden we het Ir. D.F. Lemmer zelf is bovenal gezellig en is in het zomerseizoen bekend van de vele watersporters. Aan het einde van de middag varen we naar de eerste Hanzestad, Kampen.

Dag 7 - Kampen - Deventer - Zutphen
Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog veel monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, bijvoorbeeld het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. Aan het einde van de middag varen we door naar Zutphen. ‘s Avonds genieten we in het restaurant van een heerlijk Afscheidsdiner.

Dag 8 - Zutphen - Arnhem
De laatste dag van deze prachtige cruise is aangebroken. Je kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke brunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 11.00 uur gaan we van boord en ga je met een hoofd vol herinneringen weer lekker naar huis.

zeehond-texel
 
 
 
 
Kampen
 
deventer-gevelsteen-twin-travel-tandemvakantie

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

 
Ontsnapping-beeld-kontiki-reizen
 
 
lighthouse-4752594960720
 
 
woudagemaal-vz-zorgvakanties

Prijzen

Reisprijs: € 1699,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 549
 
Beschikbaarheid: volgeboekt
 
Minimale deelname: 4 reizigers.
 
Samenstelling groep:
Heer van 59
Heer van 58
Heer van 56
Heer van 54
Dame van 50
Dame van 69
 
Inclusief: Riviercruise op de Johann Strauss o.b.v. vol pension, welkomstcocktail, 2x live muziek, High Tea, afscheidsdiner, gezamenlijke consumpties, excursies, luxe fotoboek.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., reserveringskosten € 35,-.
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaats: Arnhem.
 
Toegankelijkheid: Het schip is niet toegankelijk voor rolstoelen, je moet kunnen traplopen.
 
Rolstoel: We kunnen geen vaste rolstoelen meenemen, je kunt je rolstoel aan boord niet gebruiken.
 
Zorg: Je bent zelfstandig bij je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen twee begeleiders mee.
 
Belangrijke informatie:
Deze reis is geschikt voor reizigers met een licht verstandelijke beperking.
We kunnen je bij deze reis niet thuis ophalen, je gaat op eigen gelegenheid naar de aanlegplaats van het schip in Arnhem.
* Je ontmoet de begeleiders bij de aanlegplaats van het schip in Arnhem.
* Op het schip maken we deel uit van een grotere groep reizigers.
 
Bijzonderheden:
Deze riviercruise wordt uitgevoerd door Feenstra Rijnlijn.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html