site stats

Contact | 085 - 1050591

Varen in Friesland

30 sept. t/m 4 okt. volgeboekt

 

pontonboot-it-sailhus-zorgvakantie
 
Geel-bootje-Elahuizen

Varen in Friesland

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het geluid van kabbelend water terwijl de boot door het water glijdt. Dat is varen op de Fluessen in Friesland. Friesland staat bekend om de vele meren en wat is er mooier dan hier actief van te genieten. Je kent vast het meest bekende meer van Friesland, het Sneekermeer, maar wij zoeken de Fluessen op. De Fluessen staat bekend om zijn vele watersportmogelijkheden en we laten je graag kennismaken met dit prachtige stukje Nederland.

't Commandeurshuis

We logeren in het commandeurshuis in het Friese Elahuizen, direct aan het uitnodigende water van de Fluessen. Het commandeurshuis is gezellig ingericht en heel geschikt voor iedereen met een mobiliteitsbeperking. Alle aanpassingen zijn aanwezig zoals een aangepaste eetkeuken, twee aangepaste badkamers, een plateaulift en slaapkamers met hoog/laagbedden. Het commandeurshuis heeft zeven slaapkamers, waarvan drie met hoog/laagbedden op de begane grond, de andere slaapkamers zijn bereikbaar met een plateaulift.

Op aanvraag zijn de volgende hulpmiddelen beschikbaar:
Douchebrancard, verrijdbare douche/wc-stoel met ondersteek, draaischijf met steunhekje, transferplank, passieve tillift met 4–punts elektrisch kanteljuk (alleen geschikt voor toilet- en transfermatten met veiligheidsclips, deze zijn in maat M en L aanwezig).

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Wat gaan we doen?

* We hebben deze week 2x een pontonboot gehuurd voor een halve dag, de pontonboot is een motorboot, geschikt voor 4 - 6 personen en is helemaal rolstoeltoegankelijk. Op de pontonboot gaat een deel van de groep varen, de andere gasten gaan die dag iets anders doen.

* Daarnaast gaan we met de hele groep een hele dag varen met de Inclusion Catamaran. De Catamaran is volledig rolstoeltoegankelijk en geschikt voor maximaal 3 rolstoelgebruikers. We kunnen varen naar Stavoren of Hindelopen. Of gewoon over de Fluessen en genieten in de zon.

*Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, dat moet je gezien hebben. Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste nog werkende stoomgemaal van Nederland en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het gemaal vertelt een actueel verhaal over klimaatverandering en waterbeheer.

Wat gaan we verder doen? Winkelen in Sneek? Het Jopie Huisman Museum in Workum?

it-sailhus-commandeurshuis-woonkamer-zorgvakantie
 
it-sailhus-commandeurshuis-badkamer-vakantie-met-zorg

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

it-Sailhs-vrouwtje-van-Stavoren
 
 
it-sailhus-commandeurshuis-zorgvakantie
 
 
woudagemaal-vz-zorgvakanties

Prijzen

Reisprijs: € 1749,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-
 
Beschikbaarheid: volgeboekt
 
Minimale deelname: 4 reizigers.
 
Samenstelling groep:
Heer van 72
Dame van 83
Dame van 80
Dame van 71
Heer van 80
 
Inclusief: Verblijf in het commandeurshuis o.b.v. maaltijden, gezamenlijke consumpties, vervoer per minibus, excursies, fotoboek, begeleiding tijdens de gehele reis.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., reserveringskosten € 35,-.
 
Reisdocument: Geldig ID-bewijs.
 
Opstapplaatsen*: Groesbeek, Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Emmeloord.
 
Toegankelijkheid: Het commandeurshuis is op de begane grond rolstoeltoegankelijk.
 
Rolstoel: Het is geen probleem als je je rolstoel meeneemt.
 
Zorg: We kunnen je helpen bij je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen max. 4 begeleiders mee.
 
Belangrijke informatie:
* We kunnen max. 1 rolstoel vastzetten in de bus.
* Als je je rolstoel meeneemt dan moet je dat bij de boeking doorgeven.
 
* We proberen je thuis op te halen, maar dit kan alleen als je langs bovenstaande route woont, woon je ver van de route af dan kun je ook rechtstreeks naar de vakantie locatie komen. Thuis ophalen lukt bijna altijd, maar kunnen we nooit vooraf garanderen, soms vragen we je kort voor vertrek vanwege logistieke redenen om toch naar een opstapplek te komen.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html