site stats

Contact | 085 - 1050591

Wadlopen en Borkum

17 t/m 21 juni 2024

 

 
zeehonden-wad-kontiki-reizen
 
 
wadlopen-pieterburen-kontiki-reizen
 

Wadlopen en naar Borkum

Welkom op een onvergetelijke reis vol avontuur en natuurlijke schoonheid! We nemen je mee naar een unieke plek waar land en zee samenkomen: de magische wereld van het wadlopen en het betoverende Duitse Waddeneiland Borkum.

Wadlopen is een spannend avontuur waarbij je wandelt op de bodem van de zee tijdens eb. Voel de zachte modder onder je voeten en laat de verfrissende zeelucht je neus prikkelen. De ervaren gidsen zorgen ervoor dat je veilig en plezierig kunt genieten van dit unieke natuurverschijnsel.

Hotel Waddengenot

Helemaal in het noordelijkste puntje van Nederland vind je Hotel Waddengenot in Pieterburen. De naam van het hotel zegt het al, het ligt heel dicht bij de Waddenzee en naast het zeehondencentrum Pieterburen.
je kamer heeft twee losse boxspring bedden, een badkamer met douche of bad, gratis WIFI en de mogelijkheid om koffie of thee te zetten.

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Programma

Dag 1. Aankomst in Pieterburen
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Pieterburen waar we inchecken en lekker dineren.

Dag 2. Zeehondencentrum Pieterburen
Na een heerlijk ontbijt gaan we het dorpje Pieterburen verkennen. We wandelen naar het zeehondencentrum en misschien kunnen we nog naar Doezoo, een kleine dierentuin. maar we kunnen ook de omgeving een beetje verkennen met de bus.

Dag 3. Borkum
na het ontbijt rijden we naar de Eemshaven en daar nemen we de boot naar Borkum, een Duits Waddeneiland. Als we op Borkum aankomen gaan we met het treintje naar het dorp om daar lekker rond te kijken en te wandelen.

Dag 4. Wadlopen
Iets wat absoluut op je Bucketlist moet staan… Wadlopen! Tijdens het wadlopen kom je door/langs kwelders, slikvelden, zandbanken en (diepe!) geulen. Je zakt soms tot je knieën in het slik en af en toe kan je door een geul waden en komt het water tot je middel!.

Na het ontbijt trek je je hoge gympen aan en oude kleren die vies mogen worden en gaan we op pad naar het Wad. Op het wad gaan we wadlopen met een ervaren gids, de wadlooptocht duurt ongeveer 2.5 uur. Als je terugkomt in het hotel wil je vast wel even douchen en daarna gaan we samen genieten van het laatste diner in Pieterburen.

Dag 5. Naar huis
Wat was het een leuke week, we gaan moe en met een heerlijk gevoel naar huis.

wadlopen-schoenen-kontiki-Reizen
 
 
treintje-borkum-kontiki-reizen

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

vuurtoren-borkum-kontiki-reizen
 
 
krab-waddenzee-kontiki-reizen
 
 
borkum-pavilljoen-kontiki-reizen

Prijzen

Reisprijs: € 975 p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 125,-
 
Beschikbaarheid: 3x eenpersoonskamer, 3x tweepersoonskamer
 
Te boeken tot: 1 mei 2024
 
Minimale deelname: 6 reizigers
 
Samenstelling groep:
 
Inclusief: Verblijf bij hotel Waddengenot o.b.v. half pension, lunches, gezamenlijke consumpties, vervoer met de Kontikibus, excursies volgens programma, toeristenbelasting, luxe fotoboek.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., reserveringskosten € 35,-.
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart.
 
Opstapplaatsen*: Groesbeek, Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Hoogeveen, Assen
 
Toegankelijkheid: Voor deze vakantie moet je in een goede conditie zijn en minimaal twee uur stevig kunnen doorlopen.
 
Rolstoel: Er kan geen rolstoel of rollator mee.
 
Zorg: Je bent zelfstandig bij je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen twee begeleiders mee
 
Belangrijke informatie:
- Je moet in een goede conditie zijn en goed kunnen lopen.
- Voor het wadlopen heb je goed passende schoenen nodig die vies mogen worden, liefst hoge stoffen gympen die om je enkels sluiten. (geen laarzen!)
- Tijdens het wadlopen is aansluitende kleding handig, bijv. een legging, kleding die vies mag worden.
 
 
* We proberen je thuis op te halen, maar dit kan alleen als je langs bovenstaande route woont, woon je ver van de route af dan kun je ook rechtstreeks naar de vakantie locatie komen. Thuis ophalen lukt bijna altijd, maar kunnen we nooit vooraf garanderen, soms vragen we je kort voor vertrek vanwege logistieke redenen om toch naar een opstapplek te komen.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html