site stats

Contact | 085 - 1050591

Wintersprookje Zwitserland

27 feb. t/m 6 maart 2024

 

 
trein-zwitserland-kontiki-reizen
 

Wintersprookje in Zwitserland

Een sprookjesreis door de bijzonder mooie bergwereld van de Zwitserse Alpen. Maar liefst 5 treinreizen laten ons de machtige alpenwereld zien. We maken een rit naar onder andere de Jungfraujoch
en de Gornergrat. Daarnaast maken we tochten met de beroemde Golden Pass Express, de Glacier Express en de oudste van alle drie, de Bernina Express. Geniet van de geweldige omgeving en prachtige uitzichten onderweg. 

Waar logeren we?

We logeren deze reis in verschillende hotels, bijvoorbeeld in Schallstad, Interlaken, Brig en St. Moritz. Ook maken we op de heen- en terugreis een tussenovernachting in Duitsland.
Je kamer heeft een badkamer met bad/douche en toilet. In elk hotel maken we gebruik van het ontbijt en soms ook van het diner.

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Reisprogramma

Dag 1 Het Zwarte Woud
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting het Zwarte Woud in Duitsland. Hier logeren we ook in ons eerste hotel, je kunt hier alvast wennen aan de bergen.

Dag 2. Brienz en Interlaken
Al snel gaan we de grens met Zwitserland over om een fantastische route door de besneeuwde alpenwereld te rijden. Langs het meer van Luzern en over de Brunig Pass rijden we het Berner Oberland binnen. De regio
ligt in de hoge Alpen met gletsjers en bergmeren. Onderweg nemen we een kijkje in het houtsnijdorp Brienz waar je een kijkje kunt nemen in een van de houtsnijwinkeltjes. Aansluitend reizen we langs het Brienzer
meer naar het winterparadijs Interlaken in het hart van Berner Oberland. Midden tussen de besneeuwde bergtoppen en de glinsterende meren wacht ons een magische natuurlijke idylle.

Dag 3. Interlaken en Jungfrau
De eerste treinrit staat vandaag op het programma. Via de Luetschine vallei rijden we vandaag naar Grindelwald, een bergdorp aan de voet van de bergen Wetterhorn en Schreckhorn. Hier stappen we aan boord van de bergtrein voor een schilderachtige rit naar Kleine Scheidegg op 2061 meter hoogte. Deze verbindt de valleien van het Grindelwald met Lauterbrunnen. De treinreis gaat verder naar de ‘Top’ van Europa op de Jungfraujoch. Dit hoogste treinstation ligt op maar liefst 3455 meter hoogte. Hier genieten we van unieke panorama’s met uitzichten op bergtoppen, gletsjers en dalen. Soms hebben we uitzichten tot aan de Jura of de Vogezen in Frankrijk en het Zwarte Woud in Duitsland. als we alles gezien hebben rijden we via Wengen verder naar Lauterbrunnen. Met een fotostop bij de Staubbach watervallen, hier kunnen we misschien een mooie groepsfoto maken, keren we per touringcar terug naar ons hotel in Interlaken.

Dag 4. Golden Pass Express
De Golden Pass Express is een hele belevenis. De panoramatrein verbindt Interlaken en Montreux met elkaar. Geniet van onbelemmerde uitzichten en de meest fraaie panorama’s. Ook passeren we Gstaad, waar veel beroemdheden wonen en vakantie vieren. Eenmaal in Montreux hebben we vrije
tijd om de stad, die aan het meer van Genève ligt, te bekijken. Wandel over de 13 kilometer
lange boulevard of maak een mooie foto bij het bronzen standbeeld van Freddie Mercury die zijn hart aan Montreux had verloren. Later in de middag rijden we met de touringcar door de prachtige Rhônevallei
naar ons hotel in Brig.

Dag 5. Zermat en Gornergrat
Met de bus vertrekken we naar Täsch. Hier stappen we in de tandradbaan voor een rit van 15 minuten naar Zermatt, aan de voet van de beroemde berg de Matterhorn. Een tandradbaan heet zo omdat er midden tussen de rails nog een rail ligt die helpt om de trein de berg op te rijden, net als het begin van een achtbaan, maar niet zo snel. We maken vandaag een excursie naar de Gornergrat. Tijdens deze excursie stappen we aan boord van de trein die ons naar 3130 meter hoogte brengt. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de Matterhorn en de vele andere bergtoppen en gletsjers.
Met de trein keren we terug naar Täsch om daarna met de bus terug naar ons hotel in Brig te reizen.

Dag 6. Glacier Express
De tocht van vandaag maken we met de Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld. Deze rit tussen Zermatt en St. Moritz is een onvergetelijke ervaring met prachtige uitzichten over de bergen. De trein vertrekt vanuit Brig. Terwijl de reis door ongerepte landschappen over de Oberalpas rijdt en door de bergen van de Rijnkloof gaat, lunchen we aan boord. Eenmaal aangekomen in St. Moritz stappen we in de touringcar en rijden naar ons hotel.

Dag 7. St. Moritz, Bernina Express en Tirano
Vandaag gaan we met de mooiste spoorlijn van Zwitserland, de Bernina Express. De route maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed, dat betekent dat het zo mooi is dat het voor altijd bewaard moet blijven. De trein rijdt langs de Morteratschgletsjer naar de Berninapas. Onderweg zien we unieke bouwwerken zoals ronde viaducten. Vanaf de Berninapas rijden we via Poschiavo en Brusio de berg af naar Tirano in Italië, de belangrijkste stad van Valtellina.
Een geschikte plek om te lunchen in een van de typisch Italiaanse restaurants. Met de bus rijden we terug naar St. Moritz waar we nog een nachtje slapen.

Dag 8. Weer naar Duitsland
Nog helemaal in de ban van alle sneeuw, moeten we vandaag Zwitserland verlaten en rijden we naar Duitsland voor de laatste tussenovernachting.

Dag 9. Naar huis
Na het ontbijt pakken we onze koffers voor de laatste keer in en vertrekken we naar onze opstapplek in Nederland, er is een einde gekomen aan een fantastische reis.

meer-bergen-zwitserland-kontiki-reizen
 
 
huis-in-de-sneeuw-kontiki-reizen
 
Trein-viaduct-zwitserland-kontiki-reizen

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

matterhorn-zwitserland-kontiki-reizen
 
 
freddy-mercury-kontiki-reizen

Prijzen

Reisprijs: € 4399,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 229
 
Beschikbaarheid: 6 vakantieplekken
 
Te boeken tot: alleen nog te boeken op aanvraag.
 
Minimale deelname: 6 reizigers
 
Samenstelling groep:
 
Inclusief: Reis volgens programma, vervoer per luxe Comfort Class touringcar, ontbijt, diner, excursies en treinreizen volgens programma, luxe fotoboek.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige maaltijden en consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35,-.
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart
 
Opstapplaatsen*: Buitenpost, Leeuwarden, Drachten, Hoogkerk, Assen, Hoogeveen.
 
Toegankelijkheid: Deze reis is niet toegankelijk voor rolstoelen
 
Rolstoel: We kunnen geen rolstoel of rollator meenemen
 
Zorg: Je bent zelfstandig bij je dagelijkse zorg
 
Begeleiding: Er reizen 2 begeleiders mee
 
Belangrijke informatie:
- Deze reis is geschikt voor reizigers met een licht verstandelijke beperking
- Bij deze reis zijn we een kleine groep in een grotere groep met reizigers zonder een verstandelijke beperking.
- De reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen.
 
Bijzonderheden:
We maken tijdens deze reis de allermooiste treinreizen van de wereld.
 
* We reizen met een grote touringcar en kunnen je niet thuis ophalen, je moet zelf naar een opstaplaats komen en daar ontvangen onze begeleiders je.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html