site stats

Contact | 085 - 1050591

Ferrari en Lamborghini

29 september t/m 6 oktober 2024

 

 
ferrari-kontiki-reizen
 
Begeleide-vakantie-formule-1

Ferrari en Lamborghini; een kijkje achter de schermen

Heb jij ooit geweten waarom raceauto’s zo snel gaan? Tijdens deze reis kom je er achter. Naast een uitgebreid bezoek aan de musea van Lamborghini en Ferrari nemen we een kijkje achter de schermen tijdens de fabriekstour van Lamborghini. Een unieke blik toont ons de verschillende modellen en daar kunnen we een klein beetje zien wat ze allemaal kunnen. Ook doen we alsof we Max Verstappen zijn op het circuit van Monza en sluiten we de reis af met een prachtige treinrit in de machtige Alpen naar Locarno in Zwitserland.

Hotels

We logeren in verschillende hotels tijdens deze prachtige reis.

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Wat gaan we doen?

Dag 1. Zuid-Duitsland
Vroeg in de ochtend vertrekken we via de opstapplaatsen naar Italië, het land van de Ferrari. De eerste overnachting maken we in het Zwarte Woud in Duitsland.

Dag 2. Luzern en Monza
We rijden dwars door Zwitserland, maar voordat we in Italië aankomen gaan we naar Luzern. Luzern is een sfeervolle oude stad, ligt aan een prachtig meer en wordt daarom wel de mooiste stad van Zwitserland genoemd. Het Racecircuit van Monza is één van de oudste Formulie 1 circuits. De lengte van het Circuit is ongeveer 5,8 km en tijdens de Grand Prix worden er 53 rondes gereden. Het circuit staat bekend om z’n lange rechte stukken, listige chicanes (bochten), veel inhaalmogelijkheden en vooral veel snelheid. Maar liefst op driekwart van het circuit wordt vol gas gereden! Vandaag krijgen we een rondleiding bij het circuit waarbij we een kijkje nemen in het gebouw en op het podium. We overnachten in de omgeving van Milaan.

Dag 3. Milaan
In de ochtend brengen we een bezoek aan Milaan. De stad staat bekend als industrie- en modestad. Daarnaast staat Milaan bekend om de oude trams en een rondje met een ouderwetse tram is zeker de moeite waard. ’s Middags rijden we naar ons hotel voor de komende 3 nachten in de omgeving van Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Het is een levendige universiteitsstad met een mix van brede hoofdstraten, smalle middeleeuwse straatjes en lange overdekte zuilengalerijen.

Dag 4. Lamborghini fabriek
’s Middags brengen we een bezoek aan de Lamborghini fabriek, wij nemen een kijkje in de productielijn van onder andere de V12 hybride tot aan de V10. We zien bijvoorbeeld hoe het interieur gemonteerd wordt en hoe de carrosserie samenkomt met de krachtige V10-motor. De tour door de fabriek is een onvergetelijke ervaring en laat ons de meest bijzondere plekken zien. Daarnaast komen we er in het Lamborghini museum achter hoe het bedrijf toekomstgericht werkt en telkens een stap in de tijd vooruit werkt. Het museum heeft een aantal van de meest kostbare Lamborghini's uit het verleden en heden.

Dag 5. Bologna/Pagani fabriek (optioneel)
Na het ontbijt kunnen liefhebbers een bezoek brengen aan de Pagani fabriek en het museum (niet inbegrepen). Geen enkel ander automerk heeft het voor elkaar weten te boksen om zo groot en geliefd te worden bij mensen over de hele wereld. We krijgen een blik achter de schermen van de assemblagelijn, waar o.a. de peperdure Huayra, en Utopia worden gebouwd.  (optionele excursie , toeslag € 55,- p.p.). Als alternatief kun je kiezen de ochtend te besteden in de mooie stad Bologna, dat met het openbaar vervoer (ticket inbegrepen) te bereiken is.

Dag 6. Ferrari en museum
Deze ochtend brengen we een bezoek aan het Ferrari museum ‘’Museo Ferrari’’ in Maranello. Daar zien we een schitterende collectie Ferrari’s uit het verleden en heden. Daarnaast is er volop aandacht voor de successen in de autosport met verschillende Formule 1 wagens. Maar ook zijn er race-auto’s die hebben deelgenomen aan de legendarische 24 uur van Le Mans. Na afloop genieten we van de Ferrari Factory & Track tour. Met de bus rijden we over het fabrieksterrein en het unieke testcircuit van Ferrari. We zien de vele verschillende Ferrari’s vanaf de carrosserie tot wagens die klaar zijn om het terrein te verlaten. Op het testcircuit worden regelmatig de nieuwste modellen getest. Tijdens deze tour komen we niet in de fabriek. Na het bezoek rijden we door naar de omgeving van Domodossola voor diner en overnachting.

Dag 7. Centovalli treintocht en Locarno
Op onze reis naar Zwitserland maken we de Centovalli (honderd dalen) treintocht. De trein vertrekt vanaf het station van Domodossola en rijdt ons over het bijna 60 kilometer lange smalspoor van de Centovalli Express. Eem bijzondere tocht over superhoge viaducten, langs diepe kloven en bulderende watervallen, door lichte kastanje bossen, vruchtbare wijnstreken, door tunnels en scherpe bochten (onder voorbehoud van de juiste weersomstandigheden). De trein eindigt in het Zwitserse Locarno dat al meer dan honderd jaar een populaire toeristische bestemming is. De stad aan de noordkant van het Lago Maggiore wordt beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland met zo’n 2300 zonuren per jaar. Dankzij het milde klimaat heeft Locarno een mediterrane plantengroei. De palmbomen, citroenbomen en prachtig bloeiende bloemen en planten geven de stad een bijzondere charme. Na vrije tijd in Locarno rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rastatt voor diner en overnachting.

Dag 8. Naar huis
Na het ontbijt vertrekken we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Aan het einde van de reis genieten we van een gezamenlijk afscheidsdiner (afhankelijk van de gekozen opstapplaats). Vanaf hier wordt ieder naar de verschillende opstapplaatsen gebracht.

monza-circuit-kontiki-reizen
 
 
begeleide-reis-max-verstappen-formule-1
 
 
Gamma-racing-day-superkarts
 
Ferrari-geel-kontikireizen
 
basel-kontiki-reizen

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Trein-viaduct-zwitserland-kontiki-reizen
 
 
ferrari-met-open-deuren-kontiki-reizen
 
 
lamborghini-oranje-kontiki-reizen
 
 
car-ferrari-kontiki-reizen

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html

Prijzen

Reisprijs: € 2399,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 235,-
 
Beschikbaarheid: 6 vakantieplekken
 
Minimale deelname: 6 reizigers
 
Samenstelling groep:
 
 
Inclusief: Reis volgens programma o.b.v. halfpension, lunches, gezamenlijke consumpties, vervoer per luxe touringcar, entree en rondleiding Lamborghini fabriek, entree Ferrarimuseum, tour over het fabrieksterrein van Ferrari, bezoek aan het Monza circuit, OV ticket Bologna, treinreis naar Zwitserland, reisleiding, excursies volgens programma, luxe fotoboek.
 
Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, Museum & Fabriekstour Pagani (€ 55,- p.p.), stadswandeling Milaan (€ 15,- p.p.), bijdrage GGTO € 9,- p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35,-. 
 
Reisdocument: Paspoort of ID-kaart
 
Opstapplaatsen: Buitenpost, Drachten, Hoogkerk, Assen, Hoogeveen, Meppel, Zwolle, Duiven.
 
Toegankelijkheid: Deze reis is niet toegankelijk voor rolstoelen en rollators.
 
Rolstoel: We kunnen geen rolstoel of rollator meenemen.
 
Zorg: Je bent zelfstandig bij je dagelijkse zorg
 
Begeleiding: Er reizen 2 begeleiders mee
 
Belangrijke informatie:
- Deze reis is geschikt voor reizigers met een licht verstandelijke beperking
- We reizen in een grote touringcar en we zijn onderdeel van een grotere groep reizigers zonder verstandelijke beperking.
- De reis wordt uitgevoerd door Veenstra Reizen
- We kunnen je voor deze reis niet thuis ophalen, je moet op eigen gelegenheid naar de opstapplek komen. Heb je hulp nodig om het vervoer naar je opstapplaats te regelen? Bel ons dan even.