site stats

Contact | 085 - 1050591

Het historische Mastbos bij Breda

 

22 januari 2021

Ik (stagiaire Cleo) heb gisteren een mooie wandeling gemaakt in het Mastbos in Breda, de stad waar ik woon en studeer. Ik vind het leuk om in het Mastbos te wandelen omdat er heel veel verschillende dingen te zien en te doen zijn. Zo is er bijvoorbeeld een speelbos met speeltoestellen, een 15e-eeuws kasteel, een vlonderpad en een militair oefenterrein. Het bos werd aangeplant om hout te produceren voor het bouwen van kasteel Breda en de Spaanse Vloot, je kunt nog steeds de eindeloos lange paden herkennen die gebruikt werden voor het transport van het hout. Onderweg op de paden in het Mastbos wordt je omringd door prachtige bomen, graslanden, heide, zandvlaktes en waterlanden. Op uitkijkpunt de Kogelvanger lijkt het bijna alsof je over een Savanne uitkijkt. Oonderweg kom je langs een houtvijver, welke gebruikt werd voor het inwateren van gekapte boomstammen om ze te beschermen tegen insecten en kromtrekken.

Verder op de route loop je langs het sprookjesachtige 15e-eeuws Kasteel Bouvigne. Dit is een kasteel met prachtige tuinen die je gratis kunt bezoeken op werkdagen van 9 tot 5 uur. Helaas mag je niet naar binnen om de binnenkant van het kasteel te bekijken, maar ga een kijkje nemen in de mooie tuinen. Je zal je er echt een prins(es) voelen!

Waar gaan we heen?

Als je zin hebt in deze avontuurlijke wandeling waarbij je langs vele verschillende landschappen, het kasteel Bouvigne en het speelbos komt, dan start er een leuke route van 5,2 km vanaf de parkeerplaats bij Het Boshuis. Hier kun je de wandelroute vinden.

Deze startplek is makkelijk bereikbaar met een auto en ligt aan het adres Stouwdreef 1, vanuit dat punt is het pad 2,5 km lang verhard. Als je aankomt in de auto dan kan je meteen uitstappen en een lang voor je uit strekkend pad op wandelen.

En dan heb je dorst!*

Als je zin hebt om wat te drinken of om een hapje te eten dan zijn er meerdere café's en restaurants aan de rand van het Mastbos zoals Restaurant De Boschwachter, dat 200 meter van de parkeerplaats aan de Stouwdreef ligt. Dit is een plek waar je even tot rust kan komen met lekker eten, even naar het toilet kunt en waar een vriendelijke bediening rondloopt. Onderweg is het super leuk om een pauze te nemen bij de Kogelvanger, daar kun je even rustig op een bankje zitten om wat te eten en drinken.

Wat moet je meenemen?

Veel energie om te spelen in het speelbos

Een camera om wat leuke foto's te maken, als je wilt mag je ons ook foto's sturen dat vinden wij super leuk.

Wat lekkers te eten en drinken

De download van de route, zodat jullie niet verdwaald raken!

Goede zin

*door corona maatregelen zijn de café's en restaurants momenteel gesloten

 

 

ED5DCB62-015C-4D4F-AD9F-0FBE0CE266831105c
9A626D50-7B88-4F0B-995C-40B74D5535361105c
31B69346-0217-4F9D-8DE8-39BE467EE1941105c