fbpx

Contact  |  Tel. 085-1050591

Safarireis Zuid Afrika

14 t/m 27 nov. GEANNULEERD

 

Makutsi1547MeQPyDA
csOWV8hA
Makutsi089
 

Oog in oog met olifanten in Zuid Afrika!

Heb jij wel eens oog in oog gestaan met een olifant? Tijdens onze begeleide safarireis gaat dat gebeuren, je zult heel veel dieren in het wild zien. Deze dieren heb je vast wel een in een dierentuin gezien! Je zult zóveel wilde dieren zien dat je het fotoboek nodig hebt om je ze allemaal te herinneren als je weer thuis bent! 
 

Safari lodges in Makutsi Safari Springs

We logeren in het prachtige Makutsi Safari Springs in een echte safari lodge. Makutsi Safari Springs is een sfeervolle, kleinschalige safari accomodatie in Zuid-Afrika, op een uur ten westen van het bekende Krugerpark en 60km ten noordwesten van het plaatsje Hoedspruit. Het is een bijzondere accommodatie waar een persoonlijke en ontspannen sfeer heerst. Omringd door de natuur en wilde dieren, een oase van rust en heilzaam natuurlijk bronwater: het maakt deze plek tot een Zuid-Afrikaans paradijsje. 

Makutsi camp is niet omheind en dus kunnen dieren er vrij rondlopen. Zo kun je vanaf je terras genieten van antilopen, wrattenzwijntjes en ander wild. Alles van apen tot olifanten loopt door het park; het is tenslotte hun territorium waar wij te gast zijn. Tegelijkertijd betekent dit ook dat bepaalde richtlijnen in acht genomen moeten worden. Zo is het om veiligheidsredenen niet toegestaan om tussen 17.30 en 7.00 uur in het park rond te lopen. Je wordt opgehaald en teruggebracht naar je bungalow in een open voertuig, op zich al een kleine safari.

Het natuurlijk warme bronwater is het goud van Makutsi. Je kunt van dit heilzame water genieten in zowel het 33 meter lange buitenbad als ook in het nieuw gebouwde, overdekte Romeinse badhuis. Tussen de safari’s en excursies door kun je hier ontspannen en nieuwe energie opdoen. Hetzelfde water voorziet ook de bungalows. Er vloeit dus gezond bronwater uit je douches en kranen.

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Wat gaan we doen?

Het reisprogramma is altijd onder voorbehoud van lokale omstandigheden.

Maandag 14 november 2022
Om 13:15 uur verzamelen we op Schiphol voor de vlucht met Qatar Airways van Schiphol naar Johannesburg die vertrekt om 16:15 uur. (tijden onder voorbehoud). We maken een overstap in DOHA.

Dinsdag 15 november 2022
Aankomst in Johannesburg om 09:50 uur. Het programma voor deze dag is nog niet bekend.

Woensdag 16 november 2022
In de ochtend na het ontbijt haalt onze gids ons op voor een mooie rit naar de prachtige provincie Mpumalanga.....kun jij het uitspreken? ’s Avonds eten en overnachten we in het Graskop Hotel.

Donderdag 17 november 2022
Na het ontbijt worden we opgehaald door onze gids en rijden we langs een Panorama Route naar Makutsi Safari Springs. We bezoeken God’s Venster (wanneer het weer het toelaat), Three Rondawels en Blyde River Canyon. De komende week logeren we in Makutsi Safari Springs

Vrijdag 18 november tot donderdag 24 november 2022
We logeren in Makutsi Safari Springs waar we in tenten gaan kamperen. Sommigen kunnen zich inschrijven voor 2 nachten wandel safari. Dit wordt op locatie beslist wie mee mag naar aanleiding van het aantal deelnemers, lichamelijke gesteldheid en inschatting van de Ranger. 
Verder zullen we verschillende Safari’s gaan doen zoals de Simba Safari, Rhino Safari en een nachtsafari.

Tegen betaling is het mogelijk om het Kruger Park te bezoeken.

donderdag 24 november 2022
Na het ontbijt haalt onze gids ons op en rijden we weer terug naar Johannesburg waar we de laatste twee nachten zullen verblijven. Wanneer we eenmaal ingecheckt zijn in het hotel kun je de rest van de dag op je gemak genieten en even bijkomen van alle indrukken.

Vrijdag 25 november 2022
Vandaag gaan we toeren door Johannesburg want je kunt natuurlijk niet naar Zuid Afrika gaan en niks van Johannesburg gezien hebben. We gaan bijvoorbeeld naar de 'Top of Africa' waarvandaan je op 223 meter hoogte kunt uitkijken over de stad en naar het apartheidsmuseum. In de middag vertrekken we naar Lesedi voor een culturele tour en boma diner ervaring.

Zaterdag 26 november 2022
Vandaag is de vakantie alweer afgelopen en vertrekken we weer richting Nederland. Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en checken rond 17.30 uur in op het vliegveld van Johannesburg waar we om 20.35 uur via DOHA terugvliegen met Qatar Airways. We landen op 27 november om 14.00 weer op Schiphol. (Vluchttijden onder voorbehoud)

Zondag 27 november 2021
Aankomst op Schiphol

 

 

 
9xO2TQRwZsiPc-Ww
b5zIPeUQ
TmxCCjSw

Prijzen

Reisprijs: € 5.499 p.p. 
Toeslag eenpersoonskamer: niet mogelijk
 
Beschikbaarheid: 
 
Inclusief: Verblijf bij Makatsu Safari Springs o.b.v. vol pension, overnachtingen in Johannesburg o.b.v. logies/ontbijt, alle gezamenlijke maaltijden en drankjes, vliegtickets, alle transfers, genoemde excursies, safari's, entreegelden, Engelstalige Gidsen, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
 
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 7.50 p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 27.50.
 
Extra's: Iedere gast ontvangt van ons na de reis een prachtig fotoboek om de reis nog eens te herbeleven.
 
Reisdocument: Paspoort
 
Belangrijke informatie: We streven ernaar om onze gasten thuis op te halen als we op reis gaan. In overleg bepalen we de route naar de luchthaven, woon je ver van deze route af neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
 
Luchthaven: Luchthaven Schiphol
 
Vaccinaties: 
Covid-19 
Je moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die de regering genomen heeft.
Hepatitis A vaccinatie bij verblijf onder onhygiënische omstandigheden.
Malaria is afhankelijk van seizoen en gebied dat u bezoekt. Vraag hiernaar op het spreekuur.
Gele koorts vaccinatie is verplicht als u komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar transit bent geweest. In Zuid-Afrika komt géén gele koorts voor.

Neem voor een uitgebreid persoonlijk advies contact op met de GGD en kijk voor meer informatie op de website van de GGD

Toegankelijkheid: Deze reis is niet geschikt als je een rolstoel gebruikt.

Zorg: Je bent grotendeels zelfstandig en hebt niet of nauwelijks hulp nodig bij de dagelijkse zorg
 
Rolstoelen: We kunnen geen rolstoelen meenemen
 
Begeleiding: Er reizen 2 begeleiders mee

Minimale deelname: Deze reis gaat door als er minimaal 6 gasten hebben geboekt.
 
Bijzonderheden: Om deze reis te kunnen meemaken moet je goed kunnen lopen en je heel goed aan regels en afspraken kunnen houden.
 

 

Boekingsformulier

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html