site stats

Contact | 085 - 1050591

Zeilen op de Summertime

25 t/m 30 juni VOLGEBOEKT

 

zeilschip-summertime-begeleide-vaarvakantie-kontiki-reizen
 
begeleide-vakantie-zeilschip-zwemmen-kontiki-reizen
 
begeleide-vaarvakantie-bar-aan-boord
 
seal-3997128960720
 
stuur-zeilschip-vaarvakantie-begeleiding-kontiki-reizen

Begeleide Zeilvakantie

De stuurvrouw krijgt een baby en daarom moeten we de zeilvakantie van 5-9 juni verschuiven naar 25 t/m 30 juni 2023
 
Heb jij zeebenen? En ben je een echte waterrat? Dan is deze begeleide zeilvakantie perfect voor jou!
 
We varen vanuit Kampen via het IJsselmeer richting de Waddenzee waar we zeker zeehonden gaan spotten. 
Naast zeilen is er ook de mogelijkheid om te chillen in de jacuzzi,  de mast te beklimmen of lekker in het kluivernet te liggen, of wat dacht je van 'crossen' over het water met de snelle rubberboot (uiteraard vaart een ervaren bemanningslid).  
Durf jij vanaf het schip in het water te springen? We kunnen gebruik maken van de 4 kano's, 3 SUP'S (stand up paddleboard) of 6 persoons mega SUP. Een rondje racen achter de snelle RIB met de banaan. Of via het slingertouw het water in plonsen.
 
Kortom een echte actieve watervakantie!
 

De Summertime

De Summertime is een heel mooi zeilschip waar je zelf mag helpen met zeilen hijsen, aanleggen en op de uitkijk staan en misschien mag je wel even aan het roer. Wil je liever niet helpen? Dan hoeft dat natuurlijk niet, je kunt ook lekker op het dek luieren met een koel drankje.

Uniek kun je dit schip zeker noemen. Wist je dat dit de enige viermaster is die onder de Nederlandse vlag vaart. En ook nog eens het grootste zeil schip is wat op het IJsselmeer te vinden is. UNIEK! Wat je ook uniek kan noemen zijn de mogelijkheden die dit schip biedt. Naast zeilen biedt de Summertime ook heel veel andere dingen aan zoals een gezellige bar in het dekhuis.

Het schip is in totaal geschikt voor maximaal 40 personen, maar zo groot zal onze groep niet zijn dus we hebben lekker veel ruimte aan boord. Er zijn in totaal 14 hutten die we gaan verdelen onder de gasten en begeleiders, in de meeste gevallen deel je een hut met een reisgenoot. Wil je echt een hut voor jezelf alleen dan kan dat soms, maar daar betaal je dan wel een toeslag voor.

SPECIFICATIES
Lengte schip: 67 meter
Hoogte schip: 32 meter
Hoeveel masten: 4 
Hoeveel zeil: 1025 m²
Diepgang schip: 2 meter
Breedte schip: 6.90 meter
Hoeveelheid touw aan boord: 10 kilometer :-)
Aantal bedden aan boord: 40
Aantal 2-persoonshutten: 7
Aantal 3-persoonshutten: 2
Aantal 4-persoonshutten: 5
Aantal douches aan boord: 5
Aantal toiletten aan boord: 5
Aantal urinoirs aan boord: 1


Extra's aan boord:
AED
Jacuzzi
Rubberboot 100 pk
Bananaboat
4 Kano’s

 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Wat gaan we doen?

Dag 1. Inschepen en inchecken. De bemanning verwelkomt je vanaf 20.00 uur aan boord van het schip, dat in het mooie centrum en dicht bij het station van Kampen ligt afgemeerd. Nadat je je bagage in de hut hebt gezet, nodigt de schipper je uit voor een welkomstdrankje. Dan vertelt hij of zij wat je ongeveer kunt verwachten tijdens de reis, details over het schip en ook over de veiligheidsmaatregelen aan boord en je krijgt natuurlijk een rondleiding als je wilt helpen. ’s Avonds kunnen we een wandeling door het historische centrum van Kampen maken en misschien nog een terrasje pakken.

Dag 2. Vandaag varen we richting Enkhuizen, ben je daar al eens geweest? Enkhuizen is een heel mooi historisch stadje bekend uit de geschiedenis en was vroeger de thuishaven van de Nederlandse koopvaardijvloot. Onderweg is er tijd om te zwemmen, te varen of om de schipper te helpen.

Dag 3. We varen vanuit het IJsselmeer de Waddenzee op, dat is wel even spannend, want we moeten door de sluizen bij de afsluitdijk. Ben jij al eens door een sluis gevaren? In de middag leggen we aan op Texel in Oudeschild. 

Dag 4. Vandaag varen we echt over de Waddenzee. Op en aan de Waddenzee zijn getijdengeulen, zeegrasweiden, mosselbanken, zandbanken, slikken, schorren, stranden en duinen. Dit is het leefgebied van zeezoogdieren, zoals zeehonden en bruinvissen en het broed- en overwinteringsgebied voor miljoenen vogels. Heb je je verrekijker mee? In de middag leggen we aan op het volgende Waddeneiland Terschelling.

Dag 5. Vanaf Terschelling varen we vandaag weer naar Kampen waar we in de avond aankomen. Nog één nachtje slapen aan boord en dan is deze fijne vakantie afgelopen.

Dag 6. Helaas komt vandaag alweer een eind aan een heerlijke actieve vakantie. In de ochtend pakken we onze koffers en om 9.00 uur vertrekken we richting huis. Tot volgend jaar?

Tijdens deze zeilvakantie is er alle gelegenheid om te zwemmen, te kayakken, te suppen of op de bananaboot te racen. Ook gaan we deze week een keer heerlijk bbq-en aan boord, uit ervaring weet ik dat Marloes en Jonathan, de schippers, de allerlekkerste hamburgers van Nederland maken.

* De route is afhankelijk van weer en wind. Het is ook goed mogelijk dat de route aangepast moet worden vanwege weeromstandigheden of dat de tocht wel gevaren kan worden, maar in een andere volgorde 

 
schippers-summertime-kontiki-reizen
 
begeleide-zeilvakantie-dek-kontiki-reizen
 
vaarvakantie-zeilen-salon
 
begeleide-vaarvakantie-4-persoons-hut

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

luieren-zeilen-kontiki-reizen
 
 
begeleide-vaarvakantie-kontiki-reizen
 
begeleide-vaarvakantie-banaan-kontiki-reizen
 
jacuzzi-begeleide-vakantie-kontiki-reizen

Prijzen

Reisprijs: € 1.195 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: € 395 (3x beschikbaar)
 
Beschikbaarheid: GEEN BESCHIKBAARHEID
 
Inclusief: Verblijf  aan boord van de Summertime o.b.v. logies, alle gezamenlijke maaltijden en drankjes, bbq aan boord, gebruik kayak, bananaboot, sups, jacuzzi, speedboot, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
 
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 7.50 p.p., vervoer naar en van het schip, reserveringskosten € 35.
 
Extra's: Iedere gast ontvangt van ons na de reis een prachtig fotoboek om de reis nog eens te herbeleven.
 
Reisdocument: Paspoort of ID kaart
 
Vaccinaties: Je kunt voldoen aan de corona-matregelen die de regering heeft bepaald.
 
Belangrijke informatie: 
 
Opstapplaatsen: Je regelt zelf je vervoer naar de Summertime, vertrekplaats is Kampen.
Als er veel behoefte is aan vervoer naar de Summertime kunnen we eventueel proberen om gezamenlijk vervoer te regelen is. Dit tegen een meerprijs.
 
Minimale deelname: Deze reis gaat door als er minimaal 14 gasten hebben geboekt.
 
Toegankelijkheid: Deze reis is niet geschikt als je een rolstoel gebruikt, je moet echte zeebenen hebben!
 
Rolstoelen: We kunnen geen rolstoelen of rollators meenemen
 
Zorg: Je bent helemaal zelfstandig en hebt geen hulp nodig bij je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen 6 begeleiders mee
 
Bijzonderheden: 
 

 

Boekingsformulier

 

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html