fbpx

Contact  |  Tel. 085-1050591

Begeleide cruise Hurtigruten

18 februari t/m 1 maart GEANNULEERD

 

Trollfjord-Norway-HGR-1433251920--PhotoAndreaKlaussner
 
Trollfjord-Norway-HGR-1251511920--PhotoStianKlo

Begeleide cruise Hurtigruten

Heb jij wel eens van de Hurtigruten gehoord? Hurtigruten is een voormalige postboot route langs en door de Noorse Fjorden. Doordat het schip niet zo groot is als de andere enorme Cruiseschepen vaart de Hurtigruten ook in de kleinere fjorden. Dit maakt dat een begeleide reis met de Hurtigruten een unieke ervaring is waarbij je heel veel ziet van de prachtige Noorse kust. We varen van Bergen helemaal naar Kirkenes en weer terug, Kirkenes ligt bij de Noordkaap, voorbij de poolcirkel en tegen de grens met Rusland. Ben jij wel eens zover naar het noorden geweest?
 
Weetje:
We varen in het vroege voorjaar en dat betekent dat de kans heel erg groot is dat je het Noorderlicht kunt zien.
 

Schip

We varen met het schip MS Trollfjord, dit schip is genoemd naar het spectaculaire Trollford in Vesterålen. Op het schip heb je een comfortabele hut die je deelt met een andere gast. Het schip heeft een fittness, sauna en hottub aan boord en tijdens het eten geniet je van heerlijke Noorse specialiteiten.
 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Vaarroute

Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten
De 12-daagse rondreis begint in Bergen, we vliegen deze dag eerst naar Bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te
verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

Dag 2: Ålesund-Molde-Kristiansund
We varen langs de vele rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in de Jugendstil stad Ålesund. Vervolgens varen we richting Molde en Kristiansund.

Dag 3: Trondheim-Rørvik
In de ochtend leggen we aan in Trondheim. Hier kunnen we de sfeervolle binnenstad verkennen met de oude stadsbrug, karakteristieke houten koopmanshuizen en de Nidaros Dom. Rond het middaguur vertrekt het schip en vaart langs veel eilanden naar Rørvik.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten
's Morgens varen we over de poolcirkel. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten. Na een korte stop in Stamsund varen we langs de imposante rotsformatie 'Lofotveggen' naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee
Na een stop op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het 'Parijs van het Noorden'. Misschien kunnen we de stad nog even verkennen.

Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap
Na Hammerfest en Havøysund komen we in Honningsvåg en kunnen we een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal bevindt zich het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten
's Morgens komen we aan in Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden zien we de havens waar we op de heenreis 's nachts aanlegden. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en de meest oostelijke punt van Noorwegen.

Dag 8: Honningsvåg-Tromsø
De noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest, werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. De reis gaat in zuidelijke richting. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Hier kunnen we een mooie excursie maken naar de IJszeekathedraal.

Dag 9: Vesterålen en Lofoten
Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Het schip vaart door de Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord. In Svolvær zien we de houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangen te drogen - bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop kunnen we Svolvær verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund.

Dag 10: De poolcirkel
Voor de Helgelandkust met haar vele kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden staan we vroeg op. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een (optionele) excursie bezocht worden.

Dag 11: Trondheim en de westkust
Via Trondheim varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen'. Haar prachtige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook op de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de 'stokvisstad' Kristiansund.

Dag 12: Aankomst Bergen, ontscheping
Op de route naar Bergen passeren we een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is je Hurtigruten reis ten einde. Maar de herinneringen aan de 'mooiste zeereis ter wereld' neem je mee naar huis. Later die dag pakken we het vliegtuig terug naar Nederland. 

 
Vikingen-Norway-HGR-1531441920--PhotoEspenMills
 
MS-Kong-Harald-Raftsundet-Norway-HGR-1305721920--PhotoStianKlo
 
Bergen-Norway-HGR-1528281920--PhotoJohnSikorski
 
Alesund
 
alesund-Norway-HGR-1499441920--PhotoKayFochtmann
 
Noorwegen
 
 

NU BOEKEN

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 

Hurtigruten-schip
 
hurtigruten-begeleide-cruise
 
 
Stavanger-Norway-HGR-1499591920--PhotoKayFochtmann
Hjorundfjord-Norway-HGR-1481001920--PhotoTorArneAasenSamferdselsfoto
 

Prijzen

Reisprijs binnenhut: € 4.399 p.p.
Reisprijs buitenhut: € 4.799 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag (de toeslag is erg hoog)
 
Beschikbaarheid:
 
Inclusief: Verblijf op de MS Trollfjord in een tweepersoons hut o.b.v. vol pension, alle gezamenlijke consumpties, vliegtickets,  transfer in Noorwegen, 2 excursies, havengelden, fooien, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
 
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, overige consumpties, overige excursies, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 7.50 p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35.
 
Extra's: Iedere gast ontvangt van ons na de reis een prachtig fotoboek om de reis nog eens te herbeleven.
 
Reisdocument: Paspoort of ID kaart
 
Vaccinaties: Covid-19: Je moet kunnen voldoen aan de actuele eisen m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen die Noorwegen en de cruisemaatschappij stellen.
 
Luchthaven: Schiphol Airport
 
Route naar Schiphol: Emmen, Zwolle, Apeldoorn, Nijmegen, Nieuwegein
 
Opstapplaatsen: We rijden met onze Kontikibus de route via Nijmegen/Groesbeek naar Schiphol, als je langs de route woont ben je van harte welkom om in te stappen. Je mag uiteraard ook zelf naar Schiphol komen, we ontmoeten je dan daar.
 
Minimale deelname: Deze reis gaat door als er minimaal 8 gasten hebben geboekt.
 
Toegankelijkheid: Deze reis is niet geschikt als je een rolstoel gebruikt, we hebben geen aangepaste hutten.
 
Rolstoelen: We kunnen geen rolstoelen meenemen, je rollator kan wel mee.
 
Zorg: Je bent grotendeels zelfstandig en hebt geen of bijna geen hulp nodig bij je dagelijkse zorg.
 
Begeleiding: Er reizen 2 begeleiders mee
 
Bijzonderheden: 
 

 

Boekingsformulier

 

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen.
Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

geef het aantal personen op waarvoor je deze reis wilt boeken

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

vul je e-mailadres in

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je telefoonnummer in

Ongeldige invoer

 

Ongeldige invoer

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden,
is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html